Investigatiile prin Computer Tomografie (CT)

Investigatiile prin Computer Tomografie (CT)

Ce este investigatia prin computer tomografie (CT-ul)

Computer Tomografia combina tehnologia razelor X cu o procesare computerizata avansata pentru a recreea imagini detaliate ale organelor interne.

Examinare nedureroasa, de scurta durata, neinvaziva, precisa. Vizualizeaza osul, tesutul moale si vasele in acelasi timp. Este foarte rapida – in situatii de urgenta poate detecta leziuni interne suficient de rapid pentru a putea salva vieti, in special dupa traumatisme complexe.

Cum ne pregatim pentru o investigatie CT?

De cele mai multe ori investigatia nu necesita nici o pregatire. Dar in functie de tipul de examinare, este posibil sa i se ceara pacientului sa nu manance si sa nu bea nimic cu aproximativ 4 ore inainte de examinare

Daca pacientul sufera de diabet zaharat tip II (non-insulino-dependent), si ia Siofor/Metformin, este indicat sa intrerupi administrarea acestora cu 48h de ore inainte de examinare atunci cand examinarea necesita administrare de substanta de contrast. Daca are nelamuriri privitor la aceasta indicatie este bine sa contacteze medicul radiolog.

Daca ai nevoie de o investigatie CT, poti face o programare online la Centrul Medical Bucovina.

Scrie întrebarea ta

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii, iar răspunsul la întrebarea ta îl vei regăsi tot aici, scris ca răspuns la întrebarea adresată de tine. *