Profesor doctor Florin Amzica, specialist de talie mondiala în studiul activității creierului, oferă consultații la Policlinica CMB – Centrul de Epilepsie şi Monitorizare EEG .

Profesor doctor Florin Amzica, specialist de talie mondiala în studiul activității creierului, oferă consultații la Policlinica CMB – Centrul de Epilepsie şi Monitorizare EEG .

Vineri si sambata (5-6 mai 2017) va fi prezent in cadrul Policlinicii CMB-Centrul de Epilepsie şi Monitorizare EEG, profesorul Florin Amzica, neurofiziolog de top al Universității din Montreal. Împreună cu echipa de neurologi suceveni, va oferi o serie de consultații de specialitate, spre binele persoanelor cu epilepsie.

Profesorul Florin Amzica este considerat „numărul unu” în lume în studiul activităţii creierului în comele induse şi anestezii. A fost pasionat toată viaţa de a merge la frontierele cunoaşterii. Din 2008, la Universitatea din Montreal desfăşoară cercetări în domeniul proceselor celulare şi ionice ale creierului în cazuri de comă. Cercetările sale s-au concretizat în peste 100 de texte ştiinţifice publicate şi peste 100 de prezentări la conferinţe de specialitate. Împreună cu neurologii Daniel Kroeger şi Bogdan Florea, a descoperit, în 2013, un nou tip de activitate electrică a creierului în starea de comă profundă. Florin Amzica a făcut studii de inginerie electronică la Bucureşti înainte de Revoluţie şi a fost cercetător în România până în 1991, când a plecat în Canada la Universitatea Laval din Québec, unde a făcut studii doctorale şi postdoctorale în neurofiziologie. În 2016, organizează în România turneul Orchestrei Mondiale a Medicilor pentru a susţine un proiect al Cluburilor Lions de creare a sistemului de telemedicină în epilepsie, sistem care implică instalarea a cinci aparate EEG în marile centre medicale din România şi crearea unor centre-satelit în ţară, astfel încât să poată fi efectuate investigaţii la distanţă în cazul a câtorva mii de pacienţi anual.

Centrul de Epilepsie și Monitorizare EEG Suceava, inaugurat în noiembrie 2016 în cadrul clinicii CMB, este parte din rețeaua de Telemedicina în Epilepsie din Romania. Pacienții din judetul Suceava au acces la metode de diagnostic și tratament modern, iar medicii specialiști români se pot consulta cu alți specialiști din centre universitare din țara și din strainatate pe cazurile medicale locale.

Scrie întrebarea ta

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii, iar răspunsul la întrebarea ta îl vei regăsi tot aici, scris ca răspuns la întrebarea adresată de tine. *